Kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf worden de kinderen opgevangen in verticale groepen. Dat houdt in dat kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar in en groep zitten. Hierdoor is er veel continuïteit voor de kinderen. Ze hebben vier jaar lang dezelfde enthousiaste pedagogisch medewerkers. Een ander voordeel van opvang in een verticale groep is dat kinderen spelenderwijs van elkaar kunnen leren. Leuk om te zien is dat de oudere kinderen vaak een hulp zijn voor de pedagogisch medewerkers.

Kinderkeuken

Bijzonder aan deze locatie is de kinderkeuken. Elke laatste week van de maand is het kinderkookweek. De kinderen doen zelf boodschappen en gaan daarna aan de slag in hun eigen keuken. Onder begeleiding van de medewerkers maken ze de heerlijkste gerechten.

De wereld ontdekken

Belangrijk is het ontwikkelingsgericht werken. Hierin laten we de kinderen zelf de wereld ontdekken. Wij begeleiden hen hierin. We werken met vaste thema’s waarin kinderen meegenomen worden in hun eigen tempo en ontwikkelingsbehoefte. Soms sluiten we een thema groots af. De ouders komen dan kijken wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. Ouderparticipatie is belangrijk voor ons. We doen het immers samen.

Snel naar